Optimální strategie pro zakládání nových měst

Určeno pro porovnávání strategií a konstruktivní diskuzi zkušených hráčů
Odpovědět
Zpráva
Autor
NoOne

Optimální strategie pro zakládání nových měst

#1 Příspěvek od NoOne »

Zdravim, jaký je podle vás nejlepší postup při zakládání nových měst? Vzhledem k tomu, že si chci držet armádu, tak jsem zvolil další město s terénem step (max úroveň města 5, 39 buněk, možná těžba: 8x kámen, 3x železo, 3x obilí), abych měl bonus při těžení obilí a měl za co vyrábět vojáky. Jako další město mám v plánu najít terén hory s bonusem pro kámen, abych dokázal alespoň z části pokrýt vysokou spotřebu na zlepšování budov. Je to dobrá strategie?

A ještě jedna doplňující otázka - bylo dobře založit další město na takovém území (max úroveň města 5, 39 buněk, možná těžba: 8x kámen, 3x železo, 3x obilí)? Je podle vás lepší vzít území s co nejvíce těžebníma buňkama a menší maximální úrovní města (já bych asi do míň než do 4. max úrovně nešel) nebo raději vsadit na max 5. úroveň města se slušným, ale ne nejvyšším počtem buněk pro těžbu?

A když už jsem u toho - ví někdo, kolik je maximální počet buněk pro těžbu v jednom území? Já zatím objevil místo, kde je 17 buněk pro těžení, ale max úroveň města jenom 1.
Naimad1

Re: Optimální strategie pro zakládání nových měst

#2 Příspěvek od Naimad1 »

No, z toho, co jsem spostřehl, tak v jedné obci můžou být max. 2 zásoby obilí, 1 zásoba železa a asi max. 3 zásoby kamení.
Step je určitě dobrý, ale volil bych určitě 5. úrovně hl. budovy a minimum 4 - 5 zásoby obilí. O kamení se vůbec nestarej, protože každý druhý důl (kterých je spousta) má zásoby kamení.
Potom bych vcelku doporučoval mít 1 město v lese - až budeš mít 2 a více hvězd, tak nepůjde jenom tak vykrádat opuštěná města neaktivních hráčů.
NoOne

#3 Příspěvek od NoOne »

Bohužel lepší místo s více zásobama obilí a max levelem města se mi nepovedlo najít (ještě jsem zapomněl podotknout, že hledám v co nejbližším okolí, abych případně mohl rychle bránit města vzájemně + posílat mezi sebou zásoby). O tom, jak to bude s více hvězdama jsem zatim neuvažoval, ale je fakt, že dřevo pak bude asi problém trochu - další zkusim postavit někde v Kouzelnym lese ať je bonus na dřevo co nejlepší (Prokletý les dává bonus jen na obranu temnejm elfům a ne pro dřevo, ne?).

Mimochodem, všechny doly, co jsme našel, jsou už vždycky obsazený :( Ale beztak ještě nemám Vnější vlastnění vyzkoumaný, tak je to asi stejně jedno.
Naimad1

#4 Příspěvek od Naimad1 »

Pouze normální neprokletý, nekouzelný les dává bonus pro dřevo.
NoOne

#5 Příspěvek od NoOne »

Jo jo, to jsem myslel (blbě jsem to napsal), ale díky :) Takže teoreticky může bejt až 6 měst. Jakej je teda ideál jejich rozložení?
Odpovědět