Bojím se poprvé otevřít bránu, co bude následovat?

Slouží POUZE PRO OTÁZKY převážně nezkušených hráčů - žádná rozsáhlá diskuze
Odpovědět
Zpráva
Autor
Olbron

Bojím se poprvé otevřít bránu, co bude následovat?

#1 Příspěvek od Olbron »

Hrozí mi něco hned poprvé? Četl jsem o nějaké ochraně starobylých ale úplně jsem to nepochopil.

Co bych měl mít již vybudováno než bránu otevřu?

armádu?
opevnění?
stihnu bránu v případě nebezpečí zavřít?

O co mohu přijít pokud budu napaden?
Pouze o věci mimo hradby?
Nebo i nějaké mé poklady a lidi ve městě za hradbami?

Zkuste mi to trochu popsat.

Díky.

Olbron
Arseni

Re: Bojím se poprvé otevřít bránu, co bude následovat?

#2 Příspěvek od Arseni »

V tomto případu se určitě nemusíš ničeho bát, při splnění questu "otevřít bránu" získáš záštitu starobylích, to ti pošle armádu, která je skutečně nepřemožitelná a bude ti hlídat hlavní město 2 měsíce pokud se budeš pravidelně přihlašovat.
Co se týče situace, kdyby jsi neměl žádnou záštitu, tak ti může nepřítel ukrást buď polovinu zásob (nelze ČP) nebo polovinu volného obyvatelstva a nebo ještě může ničit budovy ale pouze v obcích, takže veškeré budovy ve městě jsou chráněné.
Ale až si budeš zakládat druhé město tak se určitě nemusíš bát, že tě hned někdo vyrabuje, za prvé nebude mít skoro co a za druhé jen tak někdo během pár minut nezjistí, že jsi zrovna otevřel bránu a budeš mít dost času aby jsi tam poslal vojsko nebo to opevnil.
>>>Wiki <<<>>>Pravidla fóra<<<>>> Mentorství<<<>>>Registrace<<<
Olbron

#3 Příspěvek od Olbron »

Takže skutečně 2 celé běžné kalendářní měsíce ještě budu pod ochranou?

Jak dlouho se zavírá brána, nebo ji máte pořád otevřenou a pouze když zjistíte nějakou cizý armádu tak ji zavřete?

Dá se nějak zjistit že se ke mně někdo blíží?

S těmi nepřáteli se nějak bojuje i když je brána zavřená?

Omlouvám se za takové množství dotazů.

Díky za odpovědi :)

Olbron
Wyfre

#4 Příspěvek od Wyfre »

Já bych k tomu napsal jedno. Hrej a uvidíš.
Wyfre - dezertér
Arseni

#5 Příspěvek od Arseni »

Ano je to 60 dní. A brána se zavírá 6 hodin (30 minut za černé perly) takže bez použití černých perel nemáš šanci bránu zavřít včas, pokud by tedy nepřítel nešel z druhé strany mapy, to ale nehrozí protože by to pro něj bylo finančně náročné a obtížně by mohl provést špionáž.
To když na tebe někdo útočí tak to uvidíš v přehledu vyslaných misí (jako upozornění má ikonka dalekohledu červené podsvícení)
A pokud je brána zavřená, tak na tebe nepřítel nemůže a jeho armáda se otočí.
eledin

#6 Příspěvek od eledin »

Já dostal špatné informace od jednoho z hráčů, který mi při špionáži tvrdil, že pokud to neodrazím antišpiony může mě okrást až o polovinu všech zásob, tak jsem se taky bál otevřít bránu poprvé... Nicméně jsem při vlastním špehování zjistil, že to tak není a bránu dnes tedy otevřel :-) Trošku nervíky než dorazí starobilí byly, ale nakonec nikdo neobtěžoval. Stejně jsem pro jistotu utratil skoro všechny zásoby za stavění v obcích :-) Tahle hra začíná být čím dál lepší :-)
Arseni

#7 Příspěvek od Arseni »

Ono se zas není čeho tak, on každý nemá čas kontrolovat všechny hráče, jestli zrovna někdo neotevřel bránu a i kdyby přeci jen jste měli smůlu a někdo vás zrovna vyhmát tak není problém rozestavět nějakou dražší budovu, třeba jako věž a tyto suroviny vám už nikdo nesebere ;)
Olbron

#8 Příspěvek od Olbron »

Taky mám otevřeno a už jsem poslal dvě bojovný mise, jednu jsem odvolal protože se jim nejspíš vrátila posádka, najednou jich tam bylo jako much :)

Když ale zavřu bránu tak se mi začnou ničit obydlí vně hradeb ne? Takže o ty přijdu pokud nepřítele nevyženu...

Nepřítel mne může nějak obléhat? A jak dlouho chce? Můžu mu po tu dobu nějak škodit?

Díky za vysvětlení ke hře :)

Olbron
galbatoryx

#9 Příspěvek od galbatoryx »

Nikdo ti nic neudělá dokud nenazbrojíš velkou armádu pak získáš titul a ostatní tě začnou napadat nyní tě může napadnout možná tak 100 výzkumníků nebo 10 koní :D
mistifikace je nej ;-)
Arseni

#10 Příspěvek od Arseni »

Přesně jak píše galbatoryx, dokud budeš mít titul "vážený pán" to jest 1 hvězda, tak na tebe mohou útočit pouze hráči s 1 hvězdou a zde je dělána tak, že hlavním kritériem na postup na další úroveň je velikost armády, takže nemůže mít hráč s 1. levelem velkou armádu a taky se nemusíš bát toho, že tě zválcuje nějakej silnej hráč, to až postoupíš na 2. úroveň (kapitán) tak už bude mít nepřítel větší armádu. Ale je jedna výjimka a to je "vnější vlastnění" - doly, šachty a slané jezera na toto se může útočit bez ohledu na úroveň ale to si ještě chvíli počkáš. ;)

A ohledně toho, že budovy v obcích nepracují, když je zavřená brána, tak to je daň za to, že jseš v bezpečí ale neboj když máš zavřenou bránu tak ti nikdo budovy v obcích zničit nemůže, když k tobě armáda dojde tak se prostě otočí, takže tě nemůže ani obléhat. ;)
Olbron

#11 Příspěvek od Olbron »

Díky všem za odpovědi :)
Odpovědět