Bojím se poprvé otevřít bránu, co bude následovat?
Bojím se poprvé otevřít bránu, co bude následovat?
Hrozí mi něco hned poprvé? Četl jsem o nějaké ochraně starobylých ale úplně jsem to nepochopil.
Co bych měl mít již vybudováno než bránu otevřu?
armádu?
opevnění?
stihnu bránu v případě nebezpečí zavřít?
O co mohu přijít pokud budu napaden?
Pouze o věci mimo hradby?
Nebo i nějaké mé poklady a lidi ve městě za hradbami?
Zkuste mi to trochu popsat.
Díky.
Olbron
Co bych měl mít již vybudováno než bránu otevřu?
armádu?
opevnění?
stihnu bránu v případě nebezpečí zavřít?
O co mohu přijít pokud budu napaden?
Pouze o věci mimo hradby?
Nebo i nějaké mé poklady a lidi ve městě za hradbami?
Zkuste mi to trochu popsat.
Díky.
Olbron
Re: Bojím se poprvé otevřít bránu, co bude následovat?
V tomto případu se určitě nemusíš ničeho bát, při splnění questu "otevřít bránu" získáš záštitu starobylích, to ti pošle armádu, která je skutečně nepřemožitelná a bude ti hlídat hlavní město 2 měsíce pokud se budeš pravidelně přihlašovat.
Co se týče situace, kdyby jsi neměl žádnou záštitu, tak ti může nepřítel ukrást buď polovinu zásob (nelze ČP) nebo polovinu volného obyvatelstva a nebo ještě může ničit budovy ale pouze v obcích, takže veškeré budovy ve městě jsou chráněné.
Ale až si budeš zakládat druhé město tak se určitě nemusíš bát, že tě hned někdo vyrabuje, za prvé nebude mít skoro co a za druhé jen tak někdo během pár minut nezjistí, že jsi zrovna otevřel bránu a budeš mít dost času aby jsi tam poslal vojsko nebo to opevnil.
Co se týče situace, kdyby jsi neměl žádnou záštitu, tak ti může nepřítel ukrást buď polovinu zásob (nelze ČP) nebo polovinu volného obyvatelstva a nebo ještě může ničit budovy ale pouze v obcích, takže veškeré budovy ve městě jsou chráněné.
Ale až si budeš zakládat druhé město tak se určitě nemusíš bát, že tě hned někdo vyrabuje, za prvé nebude mít skoro co a za druhé jen tak někdo během pár minut nezjistí, že jsi zrovna otevřel bránu a budeš mít dost času aby jsi tam poslal vojsko nebo to opevnil.
Takže skutečně 2 celé běžné kalendářní měsíce ještě budu pod ochranou?
Jak dlouho se zavírá brána, nebo ji máte pořád otevřenou a pouze když zjistíte nějakou cizý armádu tak ji zavřete?
Dá se nějak zjistit že se ke mně někdo blíží?
S těmi nepřáteli se nějak bojuje i když je brána zavřená?
Omlouvám se za takové množství dotazů.
Díky za odpovědi
Olbron
Jak dlouho se zavírá brána, nebo ji máte pořád otevřenou a pouze když zjistíte nějakou cizý armádu tak ji zavřete?
Dá se nějak zjistit že se ke mně někdo blíží?
S těmi nepřáteli se nějak bojuje i když je brána zavřená?
Omlouvám se za takové množství dotazů.
Díky za odpovědi

Olbron
Já bych k tomu napsal jedno. Hrej a uvidíš.
Wyfre - dezertér
Ano je to 60 dní. A brána se zavírá 6 hodin (30 minut za černé perly) takže bez použití černých perel nemáš šanci bránu zavřít včas, pokud by tedy nepřítel nešel z druhé strany mapy, to ale nehrozí protože by to pro něj bylo finančně náročné a obtížně by mohl provést špionáž.
To když na tebe někdo útočí tak to uvidíš v přehledu vyslaných misí (jako upozornění má ikonka dalekohledu červené podsvícení)
A pokud je brána zavřená, tak na tebe nepřítel nemůže a jeho armáda se otočí.
To když na tebe někdo útočí tak to uvidíš v přehledu vyslaných misí (jako upozornění má ikonka dalekohledu červené podsvícení)
A pokud je brána zavřená, tak na tebe nepřítel nemůže a jeho armáda se otočí.
Já dostal špatné informace od jednoho z hráčů, který mi při špionáži tvrdil, že pokud to neodrazím antišpiony může mě okrást až o polovinu všech zásob, tak jsem se taky bál otevřít bránu poprvé... Nicméně jsem při vlastním špehování zjistil, že to tak není a bránu dnes tedy otevřel
Trošku nervíky než dorazí starobilí byly, ale nakonec nikdo neobtěžoval. Stejně jsem pro jistotu utratil skoro všechny zásoby za stavění v obcích
Tahle hra začíná být čím dál lepší 

Ono se zas není čeho tak, on každý nemá čas kontrolovat všechny hráče, jestli zrovna někdo neotevřel bránu a i kdyby přeci jen jste měli smůlu a někdo vás zrovna vyhmát tak není problém rozestavět nějakou dražší budovu, třeba jako věž a tyto suroviny vám už nikdo nesebere 

Taky mám otevřeno a už jsem poslal dvě bojovný mise, jednu jsem odvolal protože se jim nejspíš vrátila posádka, najednou jich tam bylo jako much 
Když ale zavřu bránu tak se mi začnou ničit obydlí vně hradeb ne? Takže o ty přijdu pokud nepřítele nevyženu...
Nepřítel mne může nějak obléhat? A jak dlouho chce? Můžu mu po tu dobu nějak škodit?
Díky za vysvětlení ke hře
Olbron

Když ale zavřu bránu tak se mi začnou ničit obydlí vně hradeb ne? Takže o ty přijdu pokud nepřítele nevyženu...
Nepřítel mne může nějak obléhat? A jak dlouho chce? Můžu mu po tu dobu nějak škodit?
Díky za vysvětlení ke hře

Olbron
- galbatoryx
Nikdo ti nic neudělá dokud nenazbrojíš velkou armádu pak získáš titul a ostatní tě začnou napadat nyní tě může napadnout možná tak 100 výzkumníků nebo 10 koní 

mistifikace je nej 

Přesně jak píše galbatoryx, dokud budeš mít titul "vážený pán" to jest 1 hvězda, tak na tebe mohou útočit pouze hráči s 1 hvězdou a zde je dělána tak, že hlavním kritériem na postup na další úroveň je velikost armády, takže nemůže mít hráč s 1. levelem velkou armádu a taky se nemusíš bát toho, že tě zválcuje nějakej silnej hráč, to až postoupíš na 2. úroveň (kapitán) tak už bude mít nepřítel větší armádu. Ale je jedna výjimka a to je "vnější vlastnění" - doly, šachty a slané jezera na toto se může útočit bez ohledu na úroveň ale to si ještě chvíli počkáš.
A ohledně toho, že budovy v obcích nepracují, když je zavřená brána, tak to je daň za to, že jseš v bezpečí ale neboj když máš zavřenou bránu tak ti nikdo budovy v obcích zničit nemůže, když k tobě armáda dojde tak se prostě otočí, takže tě nemůže ani obléhat.

A ohledně toho, že budovy v obcích nepracují, když je zavřená brána, tak to je daň za to, že jseš v bezpečí ale neboj když máš zavřenou bránu tak ti nikdo budovy v obcích zničit nemůže, když k tobě armáda dojde tak se prostě otočí, takže tě nemůže ani obléhat.

Díky všem za odpovědi