dnes se na serveru rozpoutala přestřelka zpráv ohledně porušování pravidel a ignorace, nebo spíše snahy neřešit to, ze strany Správy. A protože jsem se ostatních hráčů na situaci a komunikaci dost podrobně poptávala, končím na základě toho se hrou a nedá mi, než se o to nepodělit veřejně. I když bych se ani nedivila, kdyby má zpráva hezky eSTéBácky zmizela a já dostala ban

Nyní trochu faktů a infa od Správy:
- tato hra již nějakou dobu jede ve Velké Británii a ještě dél v Rusku
- tamější hráči mají obrovké zkušenosti, znalosti mechanik hry, taktik,... (bůh ví, jestli neexistují externí programy nebo bugy)
- CZ hráči ví o hře prd a proti zkušeným hráčům odjinud jsou bez šance
- podle sdělení Správy hry je proti pravidlům, pokud na CZ serveru hraje hráč, který aktivně hraje i na jiném, než CZ serveru
Co se děje u nás:
- klan COD je z většiny (ne-li komplet) složen z těchto zkušených hráčů odjinud (konkrétně z Ruska)
- na existenci těchto hráčů na CZ serveru byla Správa hry již několikráte upozorňována, poprvé před pár týdny
- dnes začala čistka CZ hráčů, kdy to ze strany COD schytal hráč s 2. nejsilnější army ve hře (ingame lítaly hlášení z boje, krásná mlata)
A co předpokládám, že se dít bude dál?
- COD vymlátí všechny CZ hráče s alespoň trochu silnou armádou
- ve výsledku tady v TOP žebříčku bude COD, pak dlouuuuuho nic a poté pár CZ hráčů
- to znamená, že COD bude mít všechna Slaná jezera, budou si kupovat 99% ČP z tržnice, budou sami farmit Zříceniny[7.] s desetitisíci ČP a budou si je nechat vesele proplácet
- CZ hráči si můžou jít tak akorát vy.rat oko

A nejlepší nakonec - co na to Správa hry?
- jak bylo řečeno výše, Správa hry nám sama oznámila, že je proti pravidlům, pokud na CZ serveru hrají hráči "odjinud"
- stejně tak Správa byla upozorněna již před několika týdny, že zde jsou hráči, kteří tato základní pravidla porušují
* reakce Správy ve smyslu: "ano, víme o tom, snažíme se, aby CZ hráčům nebyla takt ohra znepříjemňována, ale toto porušení pravidel nemáme jak dohledat. Pokud máte důkaz, zašlete nám jej - třeba cizojazyčné názvy měst, cizojazyčné zprávy,..." /// pozn. ty wole, tak jsem snad Správa, takže není problém srovnat IP hráčů jednoho státu s hráči druhého a hned vidím, kdo z hráčů u nás hraje i jinde. Stejně tak by mělo byt v jejich zájmu, aby prověřili porušení pravidel hlášených hráči.. A ne, že hráči ještě mají toto dokazovat? Jak to má hráč jako dokázet, bez možnosti kontrolovat IP, loginy,....? Pro mě je to jenom bullshit a výmluva, jak z toho vybruslit bez nutnosti to řešit..
- Ale Správě nakonec byly zaslány zprávy hráčů z COD, kde samozřejmě nepoužívají češtinu, ale komunikují rusky.
* reakce Správy ve smyslu: "díky, avšak nejedná se o důkaz, že hráč hraje i na jiném serveru. Ruské hráče však trestáme přísněji, dostane roubík" /// pozn. tak oni chtějí důkaz XYZ, dostanou přesně tento důkaz XYZ a řeknou, že není dostatečný?! Když už jsou neschopní srovnat IP hráčů z jednoho CZ klanu s RU serverem, tak je problém srovnat IP jednoho konkrétního nahlášeného hráče?? Navíc - co je mi po tom, že někdo dostane roubík?? Komunikace ve hře je stejně na houby, takže většina hráčů komunikuje přes icq/skype/... Navíc základní porušení pravidel a roubík? To jsme kde, když jim záleží na tom, aby si CZ hráči užívali hru, tak ten, kdo jim to totálně kazí nedostane ban? Opět bulshit a výmluva...
- reakce Správy na dnešní započatou čistku CZ hráčů:
* opět ve smyslu: "pokud nedojde k porušení pravidel, nemůžeme do hry zasáhnout" /// pozn. a co se tady několik týdnů řeší?? Na co se upozorňuje?? Proč posílají požadovaný důkazy, na který správa stejně, s odpuštěním, se.e?? Do třetice bullshit a výmluvy...
Co napsat závěrem? Připadá mi, že buď Správa hry nemá absolutní snahu cokoliv řešit (vždyť i tady na fóru se admin objeví snad 1x za 2 týdny a odpoví na 10% dotazů, na který by odpovědět měl), nebo prostě nadržuje svým krajanům. Jak jinak si vysvětlit, že server určený pro CZ hráče nechají ovládnout RU krajany, kteří CZ hráče prostě vyženou? Že ignorují požadované důkazy a nechávají na hráčích, aby dokázali něco, co z pozice hráče dokázat nemohou? Zvlášť, když Správa samotná by měla být schopná dokázat právě takovýto přestupek levou zadní?
Závěr si udělejte sami, ale pro mě, a pro pár dalších, je výsledek celkem jasný